Australija: Epidemija gripa odnijela 13 života
Ilustracija

Australija: Epidemija gripa odnijela 13 života

Od posljedica epidemije gripa u australijskom gradu Vangarata preminulo je 13 osoba.

Nakon što je juče objavljeno da je u selu starih u tom grad preminulo sedam osoba, danas je u jednoj kući pronađeno još šest osoba, javila je Aadolija.

Direktor zdravstvenog centra u Tasmaniji Mark Veitch potvrdio je i smrt još šest osoba koje su se nalazile u jednoj kući za starije osobe.

Iz Kancelarije za zdravstvo i pružanje usluga juče su naveli da je preminulo sedam osoba u selu staraca Sen Džons u gradu Vangarata.

Nisu govorili o identitetima preminulih osoba starosne dobi od 70 do 94 osobe. Iz ove Kancelarije su saopšili da se u selu nalazi 146 osoba starije životne dobi i 200 zaposlenih. Gripom su zaražene 123 osobe. Već sedam dana iz sela niko nema dozvolu da izađe.

Dr. Veitch je istakao da je od početka godine gripom zaraženo više od 1.500 osoba. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.