Zaposleni ruskog konzulata palili stvari prije odlaska
Foto:Tanjug/AP

Zaposleni ruskog konzulata palili stvari prije odlaska

Crni dim koji izlazi iz jednog dimnjaka ruskog konzulata u San Francisku uočen je juče , dan pošto su američke vlasti naložile zatvaranje tog konzulata usred zategnutih odnosa Vašingtona i Moskve.

Vatrogasce koji su došli na lice mjesta vratili su zvaničnici konzulata rekavši da je osoblje palilo neke stvari u kaminu.

Policijsko-vatrogasna služba u San Francisku navela je da je dobila poziv da je viđen dim iz zgrade ruskog konzulata i zbog toga se uputila na lice mjesta da bi potom utvrdila da dim izlazi iz dimnjaka i da nije u pitanju požar.

SAD su u četvrtak naredile zatvaranje generalnog konzulata Rusije u San Francisku i dvije konzularne zgrade u Vašingtonu i Njujorku, u odgovoru na smanjenje broja američkih diplomata u Moskvi.

U subotu ističe rok za zatvaranje konzulata u San Francisku.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.