Italija: Crnogorac podvodio maloljetnike, uhvaćen na djelu
Ilustracija

Čeka se podizanje optužnice

Italija: Crnogorac podvodio maloljetnike, uhvaćen na djelu

Italijanska policija uhapsila je prošle nedjelje državljanina Crne Gore, čije inicijale nijesu objavili, zbog sumnje da je zajedno sa jednim italijanskim državljaninom u Bariju podvodio maloljetne Rome koji su za određeni novčani iznos pružali seksualne usluge, pišu Dnevne novine.

Kako piše italijanski portal “Baritoday”, dvojica osumnjičenih su uhapšeni nedaleko od gradskog stadiona “San Nikola”, zajedno sa dva dječaka romske nacionalnosti od 15 godina, dok su pokušavali da “sklope posao” sa klijentima.

Muškarci stari 35 i 27 godina osumnjičeni su za navođenje na maloljetničku prostituciju.

“U sklopu akcije intenzivne kontrole zone oko stadiona “San Nicola” u Bariju, koja je nažalost postala poznata po prisustvu maloljetničke prostitucije, pripadnici policije Barija primijetili su veoma sumnjivu situaciju u kojoj su mladići vrbovali klijente i nudili im maloljetne Rome. Kako policija pretpostavlja, “posao” se obavljao u kombiju obloženom jastucima i sunđerima, koji je pronađen nedaleko od lokacije na kojoj su uhapšeni osumnjičeni. Policija je reagovala i uspjela da blokira dvojicu podvođača i dva dječaka, dok su dvojica klijenata uspjela da pobjegnu”, navodi italijanski portal.

Dvojica dječaka smještana su u socijalnu ustanovu, dok su osumnjičeni poslati u istražni zatvor gdje će čekati podizanje optužnice.

Sumnja se da je ista ekipa bila zadužena i za podvođenje dvije djevojčice od 10 i 13 godina, takođe romske nacionalnosti, koje su zatečene zajedno sa muškarcem od 67 godina u automobilu dok mu pružaju seksualne usluge.

Ovaj gnusni događaj odigrao se u martu ove godine u večernjim satima, nedaleko od pomenutog stadiona, nakon što je patroli policije bilo sumnjivo vozilo koje bilo parkirano pored puta.

“Kada su policajci prišli da vide o čemu se radi, zatekli su starca sa djevojčicama koje su bile gole. Djevojčice su odmah zbrinute u ustanovu, dok je šezdesetsedmogodišnjak uhapšen zbog krivičnog djela pedofilija. Djevojčice su navodno policiji kazale da im je drago da su ih policajci spasili iz tog vida ropstva, te da su to radile i ranije. Međutim, nijesu htjele da odaju ko ih je doveo na to mjesto i ko je ugovorio posao”, ističe portal.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.