Malojetnici uhapšeni zbog krađe golfa, Bjelopoljac pokrao Ruskinju
Ilustracija

Rasvijetljene brojne krađe u Tivtu

Malojetnici uhapšeni zbog krađe golfa, Bjelopoljac pokrao Ruskinju

Tivatska policija rasvijetlila je šest krađa, dva krivična djela prikrivanje i jedno razbojništvo počinjena na teritoriji te opštine.

Tivatski policajci su, po prijavi oštećene da joj je sinoć ukraden golf II kotorskih  registracija koji je bio parkiran i zaključan u blizini mjesta gdje oštećena stanuje, uhapsili  D.K. (15) i L.K. (16) i nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počnili ovo krivično djelo.

"Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su upotrebom fizičke snage obili suvozačeva vrata na vozilu, a nakon toga obili bravu koja stavlja u pogon vozilo i uputili se u pravcu Opštine Kotor.D.K. i L.K. su lišeni slobode i biće u uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu za maloljetnike zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo", saopštila je Uprava policije.

Golf je pronađen i vraćen vlasniku.

Uhapšeni maloljetnici sumnjiče se i za razbojništvo koje se dogodilo 20. avgusta oko 22 časa, u naselju Mažina, na štetu prodavnice "Zora".

" D.K. je, kako se sumnja, pred samo zatvaranje objekta, ušao maskiran u objekat i uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio novac u iznosu od oko 400 eura, dok je L.K. obezbjeđivao ulaza objekta. O događaju je obaviješten nadležni tužilac za maloljetnike u ODT u Kotoru", navode iz UP.

Državljanin Kosova počinio teške krađe

Kako je saopštila policija, državljanina Kosova V.K. (34) uhapšen je zbog sumnje da je krajem juna i početkom jula počinio dvije teške krađa.

"V.K. je, sumnja se, ova krivična djela počinio na drzak način, ušunjavanjem u stanove dok su oštećeni spavali, vršio premetačinu i otuđivao mobilne telefone i novac",saopštila je Uprava policije.

Policija vjeruje da je V.K. imao saučesnika koji je identifikovan i za kim se intenzivno traga.

Takođe, ukradeni mobilni telefoni su pronađeni i biće vraćeni vlasniku.

Bjelopoljac pokrao Ruskinju

Službenici OB Tivat su rasvijetlili  krađu koja se dogodila krajem juna a nadležnom tužiocu  podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv P.T. (46) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da je pokrao rusku državljanku.

"On je, kako se sumnja, otuđio vrijedne predmete, mašine, alate i parfeme. Otuđeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasnici", dodali su iz policije. 

Krali vodomjere, mikrotalasne...

Osim toga, policija Tivta podnijela je krivične prijave protiv J.S.F. (29) zbog sumnje da je počinio krađu i protiv B.M. zbog sumnje da je prikrio istu.

"U noći između 27. i 28. jula J.S.F je, kako se sumnja, ušao u jedan objekat - u izgradnji, u naselju Mažina, kojom prilikom je specijalnim alatom demontirao i otuđio šest digitalnih vodomjera priključenih već na vodovodnu mrežu, koje je, kako se sumnja, narednog dana prodao B.M. koji se bavi otkupom sekudarnih sirovina.Predmetni vodomjeri su pronadjeni i vraćeni oštećenom licu", saopštila je policija.

Krivična prijava zbog prikrivanja krađe podnijeta je i protiv Tivćanke S.K. (30).

U stanu u kojem ona boravi  pronađena su dva televizora i mikrotalasna peć, koje su , prema saznanjima policije ukradeni od engleskog državljanina.

"Ova krađa se dogodila 23.marta kada je protiv D.K. (38) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Otudjeni predmeti su vraćeni oštećenom licu", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.