Ovo je razlog čestih glavobolja tokom ljeta
Ilustracija

Ovo je razlog čestih glavobolja tokom ljeta

Odgovor je zapravo logičan, iako niko ne može staviti ruku u vatru i reći koji je to najčešći okidač za bol u glavi, niti koji je pravi "lijek" najbolji za prevenciju.

Jednim od glavnih okidača glavobolje smatra se nedostatak tečnosti, a kako nam ljeti, zbog visokih temperatura i pojačanog znojenja, redovno treba više tečnosti nego zimi, pravilna hidratacija mogla bi biti rješenje i za vas.

Za one koji misle da bi zimi manjak svežeg vazduha mogao biti razlog glavobolja, stručnjaci su ipak stavili veći naglasak na dehidrataciju.

Ali, nije samo nedostatak tečnosti krivac za čestu glavobolju. Tu su i drugi faktori, pa ako se prepoznate u nekom od njih, onda znajte da za vas sigurno postoji bolji lijek protiv glavobolje od tableta i odmora.

Primjera radi, ako preskačete obroke, doručak pogotovo, ako previše gledate u ekran, ako ste često pod stresom i ne spavate dovoljno... Sve su to jasni znakovi da vaš organizam trpi i da vam to pokazuje upravo glavoboljom.

Stoga, ako ste skloni čestim glavoboljama, promijenite svoj jutarnji režim.

Obavezno doručkujte i to obilno, a na posao i svugdje sa sobom nosite flašu obične vode. Dobar jutarnji obrok držaće vas duže zasićenima i imaćete više energije da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom, te tako spriječite pojavu glavobolje u popodnevnim satima.

I svakako se pobrinite da legnete malo ranije, kako bi se vaš organizam i glava mogli kvalitetno odmoriti pa da od jutra možete funkcionisati kako treba, piše Index.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.