Mađarska traži od EU doprinos od 400 miliona eura za graničnu ogradu
Ilustracija

Mađarska traži od EU doprinos od 400 miliona eura za graničnu ogradu

Mađarski premijer Viktor Orban tražiće od Evropske unije (EU) da pokrije polovinu troškova izgradnje pogranične ograde kako bi se spriječio ulazak migranata, saopštio je danas njegov savjetnik Janoš Lazar.

Prema njegovim riječima, Orban će danas pisati predsjedniku Evropske komisije (EK) Žanu-Klodu Junkeru, tražeći od EK doprinos od oko 400 miliona eura, prenosi agencija Rojters.

Lazar je rekao da Mađarska, njene granice sa Srbijom i Hrvatskom ojačane ogradom, policija i vojne snage, štite sve građane Evrope od poplave nelegalnih migranata, i poručio da je vrijeme da EU pomogne Mađarskoj, kao što je pomogla Italiji, Grčkoj i Bugarskoj.

“Ne mogu se primijenjivati dvostruki standardi”, naveo je Lazar.

Najnoviji zahtjev Budimpešte dolazi samo nekoliko dana uoči presude Vrhovnog suda EU povodom tužbe koju su Mađarska i Slovačka pokrenule, protiveći se odluci Evropskog savjeta o obaveznim kvotama za prijem migranata, javlja Mina, a prenosi CdM.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.