Spriječen teroristički napad u Moskvi koji je planiran za sjutra

Spriječen teroristički napad u Moskvi koji je planiran za sjutra

Uhapšena dva muškarca koji su planirali terorističke napade u Moskvi 1. septembra, saopštila ruska Federalna služba bezbjednosti.

Radi se, kako navodi FSB, o teroristima Islamske države, od kojih je jedan planirao da se raznese bombom na nekom prometnom mjestu u Moskvi.

"Veoma snažna improvizovana eksplozivna naprava kao i dijelovi za njeno pravljenje pronađeni su u stanu u kom je uhapšeni muškarac boravio", navela je služba bezbjednosti, ne navodeći, međutim, gdje se hapšenje dogodilo niti kada. 

Drugi uhapšeni navodno je planirao napade nožem.

"Jedan od uhapšenih je postavio video po kom je povezan sa ID…Kontakti sa regrutovanim teroristima, kao i instrukcije za napad nađeni su u njegovom telefonu", saopšteno je iz FSB.

 

Sputnjik

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.