Sudar vozova u Poljskoj, povrijeđeno 28 osoba

Sudar vozova u Poljskoj, povrijeđeno 28 osoba

Putnički voz udario je u teretni u sredu uveče na željezničkoj stanici u severnoj Poljskoj, pri čemu je povređeno oko 28 osoba, a poginulih nema, saopštile su vlasti.

Karina Stankovska, portparolka lokalne vatrogasne službe, saopštila je da je sedam od 11 vagona putničkog voza iskliznulo iz šina nakon sudara u gradu Smetovo-Granične, prenosi AP.

Miroslav Šemjenijek, portparol Poljske željeznice, rekao je da niko nije ozbiljno povrijeđen i da željeznica preduzima mjere kako bi oni koji su ostali nepovrijeđeni mogli da nastave put, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, u vozu, koji je putovao iz Gdinje na sjeveru do mjesta Bjelsko-Bijala na jugu, u trenutku sudara nalazilo se oko 300 putnika.

Gradonačelnika Antina Galant rekla je poljskoj televiziji N24 da vatrogasci izvlače ljude iz oštećenih vagona.

Kako je dodala, u putničkom vozu bilo je i djece.

Tužioci i željeznički eksperti koji istražuju uzroke sudara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.