Tropska oluja
Ilustracija

Tropska oluja "Lidija" prijeti da postane uragan

Tropska oluja "Lidija" formirala se nad Tihim okeanom, na oko 290 kilometara jugoistočno od vrha meksičke države Donja Kalifornija. Prijeti da postane uragan.

Oluja se kreće u smjeru sjever-sjeverozapad brzinom nešto većom od 11 kilometara na sat i očekuje se da će tako i ostati u narednih nekoliko dana, navodi Nacionalni centar za uragane (NHC), prenosi Tanjug.

Oluja je praćena vetrom od 64 kilometra na sat, a predviđa se da će on ojačati u narednih 48 sati, prenijela je agencija Rojters. "Lidija još ima potencijal da preraste u uragan prije neko što udari u kopno", upozorava NHC. 

Oluja bi mogla da donese obilne padavine, koje bi prouzrokovale po život opasne poplave i odrone.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.