Hjuston: Broj žrtava porastao, pronađen potopljeni kombi sa šestočlanom porodicom
Foto: Tanjug/AP

Katastrofalna oluja prešla na državnu liniju Teksas-Luizijana

Hjuston: Broj žrtava porastao, pronađen potopljeni kombi sa šestočlanom porodicom

Broj potvrđenih žrtava u poplavama na području Hjustona porastao je na 22, nakon što su vlasti pronašle potopljeni kombi sa seštočlanom porodicom iz Hjustona.

U kombiju je bilo četvoro djece, za koju se vjeruje da su stradala kada je bujica odnijela vozilo sa mosta, dok su tijela dvije odrasle osobe primijećene u vodi, saopštile su vlasti, a prenosi agencija AP.

"Nažalost, izgleda da se ostvaruju naše najcrnje misli", izjavio je šerif teksaškog okruga Haris, Ed Gonsales. 

Iako se situacija u Hjustonu popravlja, katastrofalna oluja je sada prešla na državnu liniju Teksas-Luizijana. 

Gradovi Bomont i Port Artur u Teksasu imali su problema sa rastućim nivoom poplava, a tamošnje vlasti su aktivno radile na evakuaciji stanovnika. 

Kada je riječ o najvećem dijelu područja oko Hjustona, prognostičari kažu da su padavine skoro pa gotove i da se voda već vraća u korita. 

"Imamo dobru vijest. Nivo vode pada prvi put u sedam dana", izjavio je jedan meteorolog u okrugu Haris. 

Savezne i lokalne agencije javile su danas da su spasile više od 13.000 osoba iz Hjustona i okolnih mjesta na jugoistoku Teksasa, a otvorena su i nova skloništa za evakuisane građane zbog oluje Harvi, prenosi AP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.