Divljanje na drumovima: Podgoričanin jurio 200km/h, Baranin vozio sa 3,6 promila alkohola u krvi (VIDEO)
Ilustracija

Divljanje na drumovima: Podgoričanin jurio 200km/h, Baranin vozio sa 3,6 promila alkohola u krvi (VIDEO)

Podgoričanin S.Š. (24) autom marke „BMW“, vozio je juče 201 km/h, a policija ga je, oko 23 sata zaustavila u mjestu Goričani u Zeti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije njemu je zbog prekoračenja brzine oduzeta vozačka dozvola.

Neposredno nakon ovog saopštenja iz Uprave policije, na Fejsbuku se pojavio snimak mladića koji juri kroz tunel Sozinu i pretiče.

“Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 201 km/h, a ograničenje na ovoj dionici puta je 80 km/h”, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv njega Sudu za prekršaje podnijeta je prekršajna prijava, a vozačka dozvola mu je oduzeta.

Službenici Uprave policije Grupe policije za bezbjednost saobraćaja juče su registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja.

Pripadnici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Bar su takođe juče oko 18 časova uhapsili D.A. (35) iz Bara jer je prilikom saobraćajne kontrole na lokalnom putu u naselju Šušanj zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke „Renault“, barskih registarskih oznaka, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 3,57 g/kg.

“O lišenju slobode D.A. je upoznat dežurni sudija Suda za prekršaje Baru po čijem nalogu je ovo lice privedeno tom sudiji na dalju nadležnost, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja ZOBS-a”, saopšteno je iz Uprave policije.

Pripadnici saobraćajne policije su tokom jučerašnjeg dana inače, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, izdali 621 prekršajni nalog, podnijeli 53 prekršajne prijave, oduzeli 32 vozačke dozvole kao i 9 pari registarskih oznaka. Takođe, u prethodna 24 časa lišeno je slobode 6 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Počinje škola roditelji oprez

Imajući u vidu da je ljetnja turistička sezona pri kraju, te da će značajan broj turista tokom predstojećeg vikenda napustiti Crnu Goru, što će dodatno povećati frekvenciju saobraćaja na našim putevima, policija još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prevashodno prema sebi, drugim učesnicima u saobraćaju i društvenoj zajednici.

djeca2

Takođe, imajući u vidu da naredne sedmice počinje školska godina apelujemo na roditelje , da posebnu pažnju obrate na bezbjednost djece prilikom odlaska i povratka iz škola – vrtića.

“Podsjećamo, da se dijete do 5 godina starosti mora prevoziti u bezbjednosnom sjedištu odnosno korpi koja je za vozilo pričvršena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu, osim u vozilima za javni prevoz putnika, kao i to da se dijete mlađe od 12 godina ne smije prevoziti u motornom vozilu na prednjem sjedištu. Takođe, podsjećamo da su, shodno odredbama člana 24 ZOBS-a, vozač i putnici u motornom vozilu dužni da u saobraćaju na putu koriste sigurnosni pojas na način koji je predvidio proizvođač vozila”, poručuju iz Uprave policije.

Upozoravaju sve učesnike u saobraćaju, naročito roditelje vozače, da će policija u narednom periodu pojačati aktivnosti.

“Kako bi se omogućio veći stepen bezbjednosti djece učesnika u saobraćaju, kroz sprovođenje akcija pojačane kontrole saobraćaja, naročito u zonama škola i vrtića”, zaključuje se u saopštenju UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.