Pripremite preukusnu musaku od tikvica i krompira za tren oka

Pripremite preukusnu musaku od tikvica i krompira za tren oka

Ukoliko ste ljubitelj krompira, sigurno je da ga volite u skoro u svakom obliku. Jedno od najlakših, ali i najukusnijih jela jeste musaka, ali ako je napravite u malo drugačijoj verziji, vjerovatno ćete biti oduševljeni ukusom.

Potrebni sastojci:

-500 gr mesa,

-5 krompira,

-5 tikvica,

-1 luk.

-2 čena bijelog luka,

-1 kašika paradajz pirea,

-ulje,

-2 jajeta,

-150 ml pavlake,

-so, biber.

Način pripreme:

Luk isjeckajte na kockice i izdinstajte u tiganju. Dodajte meso i bijeli luk, posolite i pobiberite, pa dinstajte dok ne bude gotovo do pola. Dodajte kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode. Kuvajte dok meso ne bude gotovo i ostavite da se malo ohladi. Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Tikvice ogulite, posolite i ostavite da se malo ocijede. Propržite ih u tiganju sa maslinovim (može i suncokretovo) uljem dok ne porumene. Poređajte pola krompira u tepsiju, pospite mesom pa poređajte tikvice. Preko njih poređajte još jedan sloj krompira, pa pospite ostatkom mesa i poređajte tikvice. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni, 45 minuta. Umutite jaja sa pavlakom, pa prelijte preko musake i zapecite još 15 minuta.

musakaodsampinjona

Ukoliko želite, možete da eksperimentišete i dodate tokom procesa pravljenja i pečurke, ukus će biti i te kako dobar. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.