Sarajevo: Uhapšen član vehabijskog pokreta, zaplijenjeno oružje
Foto:Avaz

Po nalogu Tužilaštva BiH

Sarajevo: Uhapšen član vehabijskog pokreta, zaplijenjeno oružje

Prilikom pretresa stambenog objekta na području Sarajeva, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su jednu osobu. U Gacku je kod uhapšenog člana vehabijskog pokreta pronađena veća količina oružja.

Akcija na području Sarajeva je izvršena radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, prenose banjalučki mediji.

Iz Sipe je saopšteno da je uhapšena osoba privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputstvima tužioca, odlučiti o daljem statusu.

Portparolka Sipe Kristina Jozić izjavila je ranije da pripadnici te agencije sprovode akciju hapšenja vehabija u sarajevskom naselju Buća potok.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje u mestu Borač u opštini Gacko uhapsili su Fikreta Karkelju (41), a pretresom prostorija koje koristi pronađena je veća količina oružja, rekao je Srni načelnik te uprave Žarko Laketa.

Laketa je naveo da je Krkelja odranije poznat policiji zbog pripadnosti određenom vehabijskom pokretu.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađen je lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, poluautomatska puška, karabin, kamera i bajonet.

Prostorije koje je danas pretresla policija u sarajevskom naselju Buća potok dovode se u vezu sa osobama bliskim ekstremnim grupama i osobama koje borave na stranim ratištima Sirije i Iraka.

Prostorije koje su pretresane dovode se u vezu sa osobom koja je u BiH deportovana iz Austrije.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama u BiH i inostranstvu, preduzima kontinuirane aktivnosti u borbi protiv opasnosti od terorističkih aktivnosti. U interesu istrage, kako je saopšteno, u ovom trenutku nije objavljeno više detalja.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.