Uliću određen pritvor
Vaso Ulić

Negirao optužbe

Uliću određen pritvor

Tužiteljka Mira Samardžić odredila je pritvor od 72 časa Podgoričaninu Vasu Uliću (58), koji je juče uhapšen zbog sumnje da je umiješan u međunarodni šverc droge, saznaje CdM.

Ulić je označen kao vođa narko-kartela koji je krijumčario drogu u Australiju, a pod budnim okom policijskih službi svijeta bio je više od 20 godina. On je to, kako je CdM-u kazao njegov advokat, danas negirao.

Policija je juče saopštila da je u saradnji sa istražnim i carinskim organima Australije vođena istraga protiv Ulića od jula 2007. do maja 2008. godine, te da su u tom periodu prikupljeni dokazi protiv Podgoričanina, koji je označen kao vođa međunarodnih krijumčara narkotika.

Prema navodima tužilaštva, Ulić je organizovao krijumčarenje "velike količine narkotika iz drugih država na teritoriju Australije, gdje se vršila dalja prerada i distribucija". 

Ulića su australijski mediji prije dvije godine označili vođom jednog od najvećih svjetskih narko-kartela, tvrdeći da se taj kartel bavi švercom tona heroina, kokaina, metamfetamina i kanabisa. 

Ulić je 2005. napustio Australiju i od tada živi u Podgorici, odakle je nastavio, prema pisanju australijskih medija, da vodi narko-biznis. 

Crnogorska policija navela je da je Ulić duže od 20 godina "jedna od glavnih meta policijske obrade više najznačajnijih policijskih službi širom svijeta"

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.