Hjuston: Na snazi zabrana izlaska na ulice, u tropskoj oluji stradalo 30 ljudi
Foto:AA

Hjuston: Na snazi zabrana izlaska na ulice, u tropskoj oluji stradalo 30 ljudi

Gradonačelnik Hjustona Silvester Tarner, kako bi se zaštitila imovina stanovnika evakuisanih zbog uragana Harvi, donio je odluku o zabrani izlaska na ulice.

Kako se tropska oluja Harvi udaljava iz Hjustona ka Luizijani, gradonačelnik Tarner je donio odluku o zabrani izlaska na ulice.

Tarner je putem društvene mreže saopštio kako je donesena odluka o zabrani izlaska iz kuća u granicama grada od 22 do pet sati iza ponoći po lokalnom vremenu kako bi se zaštitila imovina evakuisanih, javlja Anadolija.

2017083022549287125373699Web

Foto:Anadolija

Šef policije Hjustona Art Acevedo je tražio ovu zabranu u cilju sprječavanja “krađe u manjim razmjerama” i drugih zločina.

Tužilaštvo okruga Harris saopštilo je kako je zbog pokušaja pljačke tokom 48 sati privedeno 14 osoba.

Smrtno stradalo 30 ljudi 

Lokalni zvaničnici navode kako je u tropskoj oluji smrtno stradalo 30 ljudi, a među njima se nalazi i policajac Stiv Perez, koji je ostao zarobljen u vozilu koje je zahvatila vodena bujica.

Američka obalska straža, Nacionalna garda, policija i vatrogasci su do sad spasili više od 9.000 ljudi.

2017083022549311025374057Web

Foto:Anadolija

Bivši predsjednik SAD-a Džordž Buš i njegova supruga Barbara Buš zbog oluje u ponedjeljak su otputovali u saveznu državu Maine. Buš je prilikom odlaska izjavio kako su njihova srca i molitve uz građane Hjustona i Teksasa.

Zbog tropske oluje Harvi u 62 administrativne jedinice, uključujući i Hjuston je proglašeno vanredno stanje.

2017083022549311025374027Web

Foto:Anadolija

Šteta od oluje u Teksasu procenjuje se na 42 milijarde dolara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.