Avganistan: Avioni NATO snaga
Ilustracija

Avganistan: Avioni NATO snaga "greškom" bombardovali civile, 13 mrtvih

Avioni NATO snaga u gradu Zerkoh u pokrajini Herat, koja se nalazi na zapadu Avganistana, "greškom" su pogodili kuće civila prilikom čega je poginulo 13, a ranjeno sedam civila.

Portparol guvernera Herata Jaylani Farhad je kazao agenciji Anadolija da su avioni NATO snaga, kako je rekao, "greškom" pogodili kuće civila dok su izvodili napad na talibanske položaje na tom području.

Istakao je da se kuće civila nalaze u blizini talibanskih položaja.

Dodao je da se među žrtvama nalaze i djeca.

Napomenuo je da je u istom napadu poginulo 16 talibana, dok su četvorica ranjena.

U saopštenju talibana se navodi da je u operaciji poginulo 35 civila, bez žrtava u njihovim redovima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.