Rusija: Firma Kalašnjikov predstavila vozilo za suzbijanje demonstracija
Foto: AP

Proizvođač istoimene puške

Rusija: Firma Kalašnjikov predstavila vozilo za suzbijanje demonstracija

Ruska kompanija Kalašnjikov, proizvodjač istoimene jurišne puške, predstavila je novi proizvod, vozilo za suzbijanje demonstracija, prenosi agencija AP.

Vozilo nazvano Šnit (Štit), za borbu protiv demonstracija sastoji se od teškog kamiona na čijem prednjem dijelu je pričvršćena velika metalna ploča na izvlačenje. U ploči postoje mjesta za ispaljivanje projektila, a vozilo ima i vodeni top. 

Kompanija je predstavila novo vozilo na Moskovskom sajmu oružja prošle nedjelje uz navode da je napravljeno za ruske policijske agencije. Kompanija je opisala vozilo kao najsavršenije takve vrste na svijetu.

Kako navodi agencija AP ruska Nacionalna garda nedavno je dobila različitu opremu za rasturanje demonstracija, što se smatra za pokazatelj zabrinutosti Kremlja o mogućim masovnim protestima zbog ruskih ekonomskih problema, prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.