Hrvatska: Zbog neuzvraćene ljubavi silovao majku 11 djece
Ilustracija

Hrvatska: Zbog neuzvraćene ljubavi silovao majku 11 djece

Ramiz Ž. zvani Ramo (58), otac šestoro djece, optužen je da je nevjenčanu partnerku M. I., majku jedanaestero djece, silovao, a potom i da joj je prijetio, s ciljem da je zaplaši “da će je ubiti k’o kera ako okrene broj policije".

Optužnica ga tereti da se u večernjim satima 19. januara u kući u vinkovačkom kraju Ramiz Ž. žestoko posvađao s partnerkom. Ugledavši je kako leži potrbuške na krevetu bez gaćica, Ramiz je nasrnuo na ženu i iako mu je ona govorila da se makne, da spava i da ne želi intiman odnos, tužilaštvo smatra da je Ramiz bez njenog pristanka izvršio polni odnos.

Desetak dana kasnije Ramiz joj je nakon ponovljene svađe zaprijetio i smrću, piše Jutarnji.hr.

"Ma kakav seks mimo njezine volje?! Ništa od toga nije točno. Moja žena i ja se volimo, ali, vjerujte mi, svaki mjesec je sve gore i gore! Kako? Jer nju boli glava, pa ima menstruaciju dva puta mjesečno... I onda se ja samo sklonim. Deset godina živimo skupa i imamo troje maloljetne djece o kojima brižno brinemo", pravdao se u prostorijama vukovarskog tužitlaštva optuženi Ramiz Ž.

Njegova partnerka, međutim, tvrdi suprotno, a u njenu priču povjerovalo je i Državno odvjetništvo. Priznala je, pak, da je tokom zajedničkog suživota koji je prekinut u martu ove godine, cijela porodica živjela od Ramizove penzije, dječjeg dodatka i zajedničkog rada.

"On je jako ljubomoran. I stalno traži intimne odnose. A kad sam ga odbila onog dana u januaru, ucjenjivao me da će me odjaviti s njegove adrese ako ne pristanem. I stalno mi je prijetio da će me zaklati k’o kera", opisala je Ramizova partnerka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.