Poplavljen Hjuston, voda stigla do krovova
Foto:Reuters

Poplavljen Hjuston, voda stigla do krovova

Poplave na ulicama Hjustona dostigle su visinu krova jednospratnica, a spasioci čamcima, kamionima i helikopretima pomažu ljudima u poplavljenim oblastima širom grada posle oluje Harvi.

Američki predsjednik Donald Tramp, koji će danas obići ugrožena područja, obećao je da će federalna vlada SAD pomoći Teksasu tokom "dugog i teškog puta oporavka" od istorijske oluje, navela je agencija AFP a prenijela Beta.

Američke vlasti su saopštile da su šest smrtnih slučajeva "moguće povezana sa uraganom Harvi", nakon što je prethodno navedeno da su u oluji stradale tri osobe, piše Frans pres.

20170829T015122Z564232586RC1C141A9B30RTRMADP3STORMHARVEY

Foto:Reuters

AP navodi da su u oluji stradale najmanje tri osobe, uključujući ženu koja je poginula u ponedeljak u gradu Porter, sjeveroistočno od Hjustona, kada je usljed nevremena oboren hrast na njenu prikolicu.

Ipak, zvaničnici su upozorili da opasnost još nije prošla, i da bi zaliv ponovo mogao da se suoči sa tropskom olujom. 

Uragan Harvi, najjači uragan koji je pogodio SAD od 2005. godine, udario je američku obalu kod Teksasa, u noći od petka na subotu jačinom vjetra od 205 kilometara na sat, i kretao se duž obale.

Uragan je tokom subote oslabio na tropsku oluju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.