Nepoznate osobe napale suprugu kosovskog ministra
Priština, Foto: Ljubiša Milovanović

Nepoznate osobe napale suprugu kosovskog ministra

Nepoznate osobe napale su u Prištini suprugu ministra i funkcionera Demokratske partije Kosova Bljeranda Staviljecija, prenose prištinski mediji.

Vest o napadu na Vitore Metaj Staviljeci potvrdila je i policija, piše Gazeta ekspres, prenosi Beta.

"Danas oko 14h policija je dobila informaciju da je jedna žena fizički napadnuta u naselju Veternik kod Prištine."

Policija je navela da je V.S. zbog povreda upućena na liječenje u Univerzitetski klinički centar Kosova. 

Policija, kako prenosi Insajderi.com, radi na rasvjetljavanju okolnosti napada ali i na otkrivanju počinilaca. 

Staviljeci, ministar za ekonomski razvoj, nije se javljao novinarima na telefon, dodaje Insajderi.com

Predsjednik Kosova Hašim Tači i premijer Isa Mustafa osudili su napad nepoznatih osoba na suprugu ministra i funkcionera ;DPK Bljeranda Staviljecija, kojoj su prema navodima ljekara koji ju je pregledao, povredili oko i polomili nos. 

"Ovaj kukavički akt ne uznemiuje samo porodicu Staviljeci, već sve naše građane, Zahtijevamo da nadležni nasilnike što prije dovedu pred lice pravde", rekao je Tači. 

Premijer u ostavci Isa Mustafa ocijenio je da je napad na gospođu Staviljeci nizak i neprihvatljiv akt za kosovsko društvo. 

"Ni jedan motiv ne može opravdati napad na jednu ženu, sijanje straha i užasa nad jednom majkom, njenom djecom i porodicom. Organi pravde i pravna država moraju reagovati, pravda se ne smije povući pred nasiljem i huliganima, jer može postati žrtva takvog nasilja", kazao je Mustafa. 

I predsjednik DPK Kadri Veslji najoštrije je osudio napad na suprugu ministra Staviljecija i podvukao da neće biti "predaje pred kriminalcima koji terorišu građane države Kosovo". ; 

Kandidat za premijera koalicije okupljene oko DPK Ramuš Haradinaj osudio je napad i istakao da "država ne smije da bude indiferentna prema nasilju i da neće dozvoliti da se Kosovo pretvori u nesigurnu zemlji za njene građane" . 

Predstavnici DPK na konferenciji za novinare, za napad na suprugu Staviljecija optužili su aktiviste Samoopredjeljenja, dok iz pokreta Samoopredjeljenja poručuju da je DPK inscenirala napad u kome je supruga njihovog funkcionera zadobila teže povrede.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.