Crnogorski fudbaleri počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za SP 2018
Foto: AA

Crnogorski fudbaleri počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za SP 2018

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, gdje je počela pripreme za nastavak kvalifikacija za SP 2018 i duele sa Kazahstanom i Rumunijom.

Na prvom treningu, selektoru Ljubiši Tumbakoviću na raspolaganju su bila sedmorica reprezentativaca, dok se dolazak ostalih igrača očekuje danas i sutra, penosi Anadolija.

Utakmica sa Kazahstanom zakazana je za 1. septembar u Astani, dok će se tri dana kasnije u Podgorici Crna Gora sastati sa Rumunijom. Tumbaković je za mečeve sa Kazahstanom i Rumunijom pozvao 24 igrača.

Prvi rival crnogorskih fudbalera, Kazahstan je posljednji na tabeli sa dva remija i četiri poraza. Pred svojim navijačima igrao je neriješeno sa Poljskom (2:2) i Rumunijom (0:0) i izgubio od Danske 3:1. Poraze u gostima doživio je od Crne Gore 5:0, Danske 4:1 i Jermenije 2:0. 

Na današnjem treningu, selektoru Tumbakoviću su na raspolaganji bili Marko Vešović, Milan Mijatović, Marko Simić, Damir Kojašević, Luka Đorđević, Sead Hakšabanović i Danijel Petković. 

Prvotimac hrvatske Rijeke Marko Vešović kazao je da će meč protiv Kazahstana za Crnu Goru biti jedan od ključnih u borbi za 2.mjesto u grupi. 

"Radujemo se okupljanju poslije tri mjeseca. Dolaze novi izazovi. Utakmica protiv Kazahstana je jedna od najvažnijih u borbi za 2. mjesto. Teško gostovanje nas čeka, najprije zbog puta koji nas čeka do Kazahstana, jer potrebno se adaptirati na uslove u kojima ćemo igrati. Jeste da smo ih pobijedili 5:0, ali mislim da će ovo biti sasvim drugačija utakmica. Na nama je da se što bolje spremimo i uigramo i nadamo se da rezultat neće izostati. Neka bude da smo blagi favoriti", kazao je novinarima Vešović. 

Nakon pet kola, Crna Gora je druga u grupi, sa 10 bodova, koliko ima i Danska. Poljska je na prvom mjestu sa maksimalnih 15 bodova. Rumunija i Armenija su osvojili po šest, Kazahstan dva. 

Crnogorski fudbaleri treniraće u Podgorici do četvrtka, kada će otputovati za Astanu. Meč će se igrati u petak u 18 časova. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.