Zbog nezakonitog izlova ribe privedena dva lica
Ilustracija

Bar

Zbog nezakonitog izlova ribe privedena dva lica

Službenbici policije priveli su danas dvojicu Barana zbog nezakonitog izlova ribe, a jedan od njih je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, privedeni su S.T. (47) i G.T. (45), nakon što su kod njih pronađeni dinamit i detonatorske kapisle koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni nezakonitom izlovu ribe.

Navodi se da su službenici ulcinjeske policije jutros u rejonu naselja Kruče, nakon što su začuli eksploziju, zaustavili vozilo „Renault Megan“ karavan, barskih registarskih oznaka u kojem su bile dvije osobe.

"Lice koje se nalazilo na mjestu suvozača je prilikom zaustavljanja odbacilo iz vozila dinamit a potom i detonatorske kapisle, koje su policijski službenici izuzeli iz gustog rastinja, a ova dva lica priveli. Iz vozila je, takođe, izuzeta oprema za ronjenje“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, lica kod sebe nijesu imala dokumenta, a utvrđeno je da se radi o braći S.T. (47) i G.T. (45) iz Bara.

"Od njih je uzeta izjava i o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Tužilac se izjasnio da se S.T. liši slobode i da mu se, uz krivičnu prijavu, privede, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će izuzeti eksploziv, za koji se sumnja da je privredni, i detonatorske kapisle sa štapinima, biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz Uprave policije su poručili da će nastaviti sa aktivostima na otkrivanju i sprječavanju nezakonitog izlova ribe.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.