Ovom jednostavnom vježbom skinite trudnički stomak(VIDEO)
Ilustracija

Ovom jednostavnom vježbom skinite trudnički stomak(VIDEO)

Popularna američka fitnes instruktorka Lea Keler razvila je metodu koja smanjuje stomak posle trudnoće i rješava problem strija i razvučene kože.

Trudnički stomak ne odlazi sam od sebe, iako žena izgubi na kilaži. Dugo je razmišljala kako bi mogla da riješi problem i došla do Dia metode koja uspijeva da aktivira abdominalne mišiće (na stomaku).

Lea objašnjava da su čučnjevi i trbušnjaci nedjelotvorni i kontraproduktivni. Ova vježba se može raditi stojeći sa lagano savijenim koljenima, klećeći na nogama i rukama ili ležeći bočno u obliku fetusa. Za početak je najbolje da to činite sjedeći sa prekrštenim nogama i uspravnom kičmom.

Stavite ruku na stomak i duboko uzdahnite. Zatim slijedi izdah pri kojem se stomak što više uvlači unutra, prema kičmenom stubu. Potrebno je uzeti nekoliko sitnih uzdaha, a sa svakim uzdahom se stomak vuče se više prema kičmi, dok ne dođe do najdalje pozicije.

Snimak koji slijedi jasno opisuje cio postupak.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.