Tramp odlučio: U vojsku ne mogu osobe koje su promijenile pol
Donald Tramp

Tramp odlučio: U vojsku ne mogu osobe koje su promijenile pol

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zvanično je uputio naredbu ministarstvu odbrane kojom se obustvlja primanje u vojsku osoba koje su promijenile pol.

U saopštenju iz Bijele kuće navedeno je kako je Donald Tramp ozvaničio svoju izjavu od prošlog mjeseca u vezi sa neprimanjem u vojsku osoba koje su promijenile pol, te da je o tome informisano i ministarstvo odbrane, prenosi AA.

Jedan od zvaničnika Bijele kuće, čije ime nije otkriveno, izjavio je kako je pitanje prihvatanja u vojsku osoba koje spromijenile pol bilo aktuelno i za vrijeme administracije Baraka Obame, te da je TrAmp i tokom kampanje imao dosta kritičan stav kada se radi o, kako je rekao, "stvari koja nije uobičajena u vojsci".

"Predsjednik, kao i svi Amerikanci, će nastaviti štititi prava LGBTQ zajednice, no ova odluka predsjednika vezana je za različite teme sigurnosti", poručio je zvaničnik.

TrAmp je ranije izjavio kako osobe unutar vojske koje su promijenile pol uzrokuju visoke medicinske troškove.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.