Kandidati za Forum mladih u posjeti Telenoru

Kandidati za Forum mladih u posjeti Telenoru

Kompanija Telenor ugostila je danas dvanaest kandidata koji su ušli u uži krug selekcije za učešće na ovogodišnjem Telenor Forumu mladih, koji su predstavili svoja interesovanja i ideje za rješavanje društvenih izazova uz pomoć digitalnih tehnologija.

„Za učešće na Forumu prijavili su se uspješni mladi ljudi, svjesni uloge koju tehnologije mogu imati u rješavanju važnih društvenih pitanja. Tokom današnje posjete Telenoru, izabrani kandidati predstavili su svoje viđenje ostvarenja globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, koji su ujedno i jedna od vodedećih tema Foruma“, kazali su iz ove kompanije.

Na Forumu, kako su dodali, učestvuju po dva kanidata iz svake zemlje u kojoj Telenor posluje, širom Evrope i Azije.

„Forum počinje 8. decembra u Oslu, kada će učesnici biti podijeljeni u timove i dobiti zadatke na kojima će raditi tokom godine. Naredno okupljanje očekuje ih sljedeće godine u Bangkoku, gdje će predstaviti svoja digitalna rješenja za globalne izazove“, kažu u Telenoru.

Podsjećaju da su prošlogodišnji kandidati radili na pronalaženju digitalnih rješenja za klimatske promjene, nezaposlenost, rodnu ravnopravnost, mentalno zdravlje i obrazovanje za izbjeglice i da su imali pomoć mentora, eksperata iz različitih oblasti, koji rade u međunarodnim organizacijama, kao što su UNICEF i Crveni krst.

Na kraju su kazali da će imena kandidata koji će predstavljati Crnu Goru biće poznata sredinom septembra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.