Vujoviću određen pritvor do 30 dana,otac na slobodi
Zaplijenjeno oružje, foto:UP

Nedozvoljeno držanje oružja

Vujoviću određen pritvor do 30 dana,otac na slobodi

Podgoričaninu Đuru Vujoviću (34) određen je pritvor do 30 dana zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja.Njegov otac Dragan Vujović (64) pušten je da se brani sa slobode

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović, prihvatio je prijedlog tužiteljke Jelene Protić i osumnjičenom Draganu Vujoviću, ocu Đura Vujovića, umjesto pritvora zbog "nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija" izrekao niz mjera kojima će se obezbijediti njegovo prisustvo u daljem postupku.

"Sud je imao u vidu i zdravstveno stanje koje je zaista narušeno, izjavu koju je on dao koji je priznao djelo i potpuno jasno prikazao činjenice koje je inače trebalo utvrđivati u postupku i sveukoponom ocjenom došao je do ovih mjera nadzora koje predviđaju odredbe ZKP-a", rekao je za Televiziju Vijesti Vujovićev advokat Stefan Jovanović.

Njih tužilaštvo tereti za nedozvoljeno držanje oružja.

Đuro Vujović (34), se predao policiji nakon što je dva dana bio u bjekstvu. On se nalazio u vozilu sa Marinkom Banovićem, kada ih je zaustavila policija radi pretresa,u ponedjeljak veče.

Pronađeno oružje i municija prilikom pretresa kuće Vujovića, uhapšen njegov otac

Zaplijenjeno oružje, foto: Uprava policije Crna hronika Autor: Kodex Podgorica Podgorička policija je juče u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretres prostrorija koje koriste Marinko Banović (41) iz Podgorice i Đuro Vujović (34) iz Podgorice.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.