Amerikanka pokazala Izetbegoviću srednji prst pa završila u policiji
Bakir Izetbegović

Skandal u Bosni

Amerikanka pokazala Izetbegoviću srednji prst pa završila u policiji

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva juče su privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA, piše Dnevni avaz.

Incident se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića.

Kako saznaje Dnevni avaz, i član Predsjedništva bio je u automobilu. 

Upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od svoje pratnje tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst.

''Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu'', priča  prijatelj Amerikanke dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marindvor.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole.

Policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu. 

''Ona je u šoku, da je znala da će se ovo dogoditi, ne bi to nikad uradila, iako je ogorčena na naše političare. Uvijek govori da su š...., jer godinama radi ovdje i vidi kako narod živi'', dodaje  prijatelj prestupnice koje je morala platiti kaznu za narušavanje javnog reda i mira, piše Avaz.ba.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.