Aplikacija koja smrzava telefon dok se djeca ne jave roditeljima
Foto: Profimedia

Aplikacija koja smrzava telefon dok se djeca ne jave roditeljima

ReplyASAP aplikacija djelo je Nicka Herberta koji nije htio da njegov sin i dalje ignoriše poruke. Aplikacija šalje alarm i praktično smrzava telefon dok se poruka ne pročita i pošalje odgovor.

Nicku Herbertu bilo je dosta nepročitanih poruka i ignorisanja njegovog sina pa je napravio aplikaciju koja će mu pomoći tako što će "smrznuti" telefon dok se dječak ne javi.

Nick je 12-godišnjem sinu Benu kupio telefon kako bi dječak imao više slobode, ali i da se mogu lako čuti ako se nešto hitno događa. Međutim, dječak bi igrao igrice i gledao videa te ostavio zvono isključeno. Naravno, to je frustriralo oca jer se dječak nije javljao gdje je i šta radi, a poruke su ostale nepročitane.

Htio je naći bolje rješenje i tada mu je na pamet pala ideja za ReplyASAP, aplikaciju koja šalje hitne poruke koje ne možete ignorisati. 

Aplikacija radi tako da kad jedna osoba pošalje poruku, primaoc će čuti alarm sve dok je ne pročita, čak i ako je zvuk utišan. Osim toga, ReplyASAP će se prikazivati iznad svih aplikacija koje su trenutno na ekranu, prenosi Tech Times. 

U programiranju aplikacije koja šalje poruku i aktivira alarm pomogao mu je prijatelj, a Nick je ispričao kako se na kraju ideja svidjela i njegovom sinu jer su obojica došli do sporazuma da je aplikacija samo za hitne slučajeve.

Herbert kaže da ovo nije samo za djecu, već može poslužiti i u drugim situacijama. Tako se može koristiti kako bi pronašli zametnuti telefon ili za slanje hitnih poruka u određenim poslovima. 

Trenutno je dostupna samo za Android uređaje, ali uskoro stiže i na iOS. Besplatna je, ali povezivanje dodatnih korisnika se plaća. 

24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.