U subotu revijalno rafting takmičenje „Trofej Kolašina“ na Biogradskom jezeru
Foto:putokaz.me

U subotu revijalno rafting takmičenje „Trofej Kolašina“ na Biogradskom jezeru

Sportski klub „Soko“ iz Podgorice u saradnji sa NP Biogradska gora organizuje revijalno rafting takmičenje „Trofej Kolašina“ na Biogradskom jezeru ove godine po prvi put. Učesnici revijalnog takmičenja su amaterska udruženja, sportski klubovi i timovi entuzijasta, ljubitelja prirode i zdravih stilova života.

Manifestacija će biti održana na Biogradskom jezeru u subotu, 26. avgusta sa početkom u 9.00 časova.

Od 9.00 do 10.00 časova predviđen je trening za sve učesnike, dok će nakon toga biti održan sastanak kapitena. Početak trke planiran je za 10:30 časova. Takmičenje će se održati u disciplinama sprint i H2 (head-to-head), u kategoriji R4 (četvoročlana posada), po pravilima Međunarodne rafting federacije (IRF). Na osnovu rezultata sprinta formiraće se parovi za H2H koji će se metodom eliminacije (jedan na jedan) boriti za prolaz u finale. navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju organizatori, za mjesto održavanja, umjesto rijeke, izabrana je mirna voda u cilju omasovljavanja i približavanja manifestacije amaterima, te svim zainteresovanim da se upoznaju sa pravilima sportskog raftinga.

Pravo učešća na ovom revijalnom takmičenju imaće isključivo prethodno registrovani timovi.

Cilj programa je promocija prirodnih i turističkih potencijala Crne Gore, posebno NP Biogradska gora, promocija rafting sporta i aktivnosti i rada Sortskog rafting kluba „Soko“.

NP Biogradska gora pruža podršku svim subjektima koji imaju za cilju promociju prirodnih vrijednosti, te akivnog odmora i boravka u zaštićenim prirodnim područjima.

Sportski klub „Soko“ je rafting klub koji se isključivo bavi raftingom kao ekstremnim sportom u svim disciplinama Međunarodne rafting federacije (IRF). Takođe je ovaj klub organizator i utemeljivač brojnih ekoloških akcija na rijekama Tari, Zeti, Morači i Bojani, kao i regionalnih i međunarodnih.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.