Za Igorom Božovićem raspisana potjernica i određen pritvor
Ilustracija

Viši sud

Za Igorom Božovićem raspisana potjernica i određen pritvor

Viši sud prihvatio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora i ujedno raspisao potjernicu za jednim od optuženih vođa kavačkog klana Igorom Božovićem

"Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici odredilo je pritvor optuženom I.B zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da se optuženi krije. Sud je istovremeno donio i naredbu za raspisivanje potjernice za optuženim I.B", saopšteno je iz  Višeg suda.

Božović se prekjuče nije pojavio na ročištu povodom predloga Specijalnog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

Njegov branilac kazao je da se Božović nalazi na liječenju u Beogradu.

Božović je spuški zatvor napustio 4. avgusta gdje je robijao pet godina zbog šverca kokaina iz Južne Amerike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.