Jelena Bačić Alimpić pijana izazvala udes u Novom Sadu
Jelena Bačić Alimpić

Privedena na triježnjenje

Jelena Bačić Alimpić pijana izazvala udes u Novom Sadu

Spisateljica i bivša TV voditeljka Jelena Bačić Alimpić izazvala je udes u Novom Sadu kada se, vozeći pod dejstvom alkohola i brzinom većom od dozvoljene, zakucala u drugi automobil.

Udes se dogodio oko 13 časova u ponedjeljak u prometnoj ulici Braće Popović, a kako je utvrđeno na licu mjesta spisateljica je imala 1,79 promila alkohola u krvi.

Ona je zbog toga, kako je potvrdio izvor iz policije, privedena u policijsku stanicu i određeno joj je zadržavanje do otriježnjenja.

Bačić Alimpić je vozeći svoj "Suzuki" naletjela na vozača iz Beške čiji je automobil oštetila, a s obzirom da je vozila brže nego što je pretviđeno čudo je što niko u udesu nije povrijeđen.

Protiv nje će biti podnijeta krivična prijava, a prema važećem Zakonu o bezbjendosti saobraćaja pijanstvo od 1,61 do 2 promila tretira se kao veoma teško i uz njega ide obavezno zadržavanje na triježenjenju do 12 sati.

Pored toga, ukoliko vozač u stanju veoma teške alkoholisanosti, izazove nesreću sleduje novčana kazna od 30.000 do 50.000 dinara, kao i 15 kaznenih poena, a izvjesno je i da spisateljica, kako sleduje po zakonu, neće moći da vozi narednih osam mjeseci, javlja Kurir.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.