Banoviću pritvor do 30 dana, Vujoviću 72 sata
Ilustracija

Zbog pronađenog oružja

Banoviću pritvor do 30 dana, Vujoviću 72 sata

Podgoričaninu Marinku Banoviću, kod koga je policija u ponedjeljak pronašla snajperske puške i municiju, određen je pritvor do 30 dana, javlja TVCG. Nakon saslušanja i drugom osumnjičenom Đuru Vujoviću je određeno zadržavanje do 72 sata.

"Vujović se branio ćutanjem, određeno mu je zadržavanje u trajanju od 72 sata, nakon čega će, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, biti saslušan kod istražnog sudije radi dalje procedure i odluke o pritvoru. Zadržavanje je određeno zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da bi Vujović mogao ponoviti krivično djelo. Odbrana će uložiti žalbu", istakla je Vujovićeva advokatica Anja Ivanović.

Advokat Marinka Banovića Zoran Piperović, rekao je da oružje koje je pronađeno ne pripada njegovom klijentu.

“Ne znam čije je, ali oružje nije njegovo”, istakao je advokat, prenosi CdM.

Banović se branio ćutanjem, kao i na prethodnom saslušanju.

“Branjeniku je određen pritvor po jednom osnovu, a to je da ne ponovi djelo. Dakle, otpalo je opasnost od bjeksta, uticaj na saučesnike..”, kazao je Piperović.

Policija je u ponedjeljak veče u zagoriču uhapsila Banovića nakon što je u vozilu u kom se nalazio pronašla svije snajperske puške s optičkim nišanima, prigušivače i municiju. Suvozač Đuro Vujović je, nakon bjekstva, uhapšen juče.

Saslušanje Vujovića je počelo  u 11 sati i 30 minuta. Njegovom ocu Draganu, u čijoj kući je takođe pronađeno oružje, određen je pritvor do 72 sata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.