Tržišna inspekcija zabranila promet dječjih kreveta i naočara za sunce
Ilustracija

Tržišna inspekcija zabranila promet dječjih kreveta i naočara za sunce

Tržišna inspekcija je u toku ljetnjih mjeseci na crnogorskom tržištu pronašla 30 dječjih kreveta na sprat, koji mogu ozbiljno da ugroze zdravlje djece, saopštili su Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su precizirali, radi se o jednoj vrsti od 30 kreveta koji su se prodavali u firmi "Nebo jan". Na portalu potrošač.me piše da je krevete proizveo SZR "Mirjanić" iz Srbije, a kako su utvrdili inspektori, gornji sprat nema sigurnosnu ogradu, pri čemu su otvori na sigurnosnoj ogradi veći od dimenzija koje su propisane.

"Ograda mora biti sa svih strana osim otvora za ulaz koji se nalazi na samo jednoj du žoj strani. Stepenice, koje se nalaze na otvoru, a služe za penjanje na gornji ležaj, imaju prečke - gazišta, koja ne zadovoljavaju dimenzije propisane pomenutim standardima. Uz proizvod nije priloženo ni uputstvo za upotrebu. Maloprodajna cijena kreveta je 125 eura, u prometu su bila dva, u magacinu 28 komada, dok je prodato 19 komada", precizirano je na sajtu.

Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Pobjedi da su inspektori u periodu od 1. juna do 15. avgusta, na tržištu naše zemlje otkrili ukupno 53 vrste opasnih proizvoda u količini od 822 komada.

"Od ovog broja, 12 vrsta u količini od 121 komada su opasni proizvodi sa ozbiljnim rizikom", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Ozbiljan rizik po zdravlje – oštećenje vida, mogu da izazovu dječje naočare za sunce - 12 komada inspekcija je pronašla u firmi "Tadeks in".

Na portalu potrošač.me navodi se da su naočare proizvedene u Kini, robne marke "kemer".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.