Osvojio  758,7 miliona dolara na američkoj lutriji
Ilustracija

Osvojio 758,7 miliona dolara na američkoj lutriji

Srećnom dobitniku američke lutrije "Pauerbol" pripašće 758,7 miliiona dolara, javlja AP.

Izvlačenje je održano sinoć, dobitni tiket sa pogođenih svih šest brojeva prodat je u saveznoj državi Masačušets, ali zvaničnici lutrije za sada nisu saopštili tačnu lokaciju.

Kombinacija brojeva za drugi najveći dobitak na lutriji u istoriji SAD bila je 6-7-16-23-26, dok je dodatni, "Pauerbol" broj, bio 4, prenosi agencija.

Zvaničnik lutrije Čarli Makintajer izjavio je danas da dobijeni džekpot iznosi 758,7 miliona dolara i da je to najveća nagrada koja je ikada osvojena jednim tiketom.

Makintajer je rekao da je još šest tiketa osvojilo po dva miliona dolara, a 34 po milion dolara.

Šansa da se osvoji džekpot bila je jedan prema 292,2 miliona.

To je druga po veličini nagrada u istoriji lutrije SAD.

Najveća nagrada osvojena je u januaru 2016, kada su tri dobitna tiketa podelila ukupni rekordni dobitak, 1,6 milijardi dolara.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.