Trojica ''Delija'' pretučena na željezničkoj stanici u Podgorici
Delije

Napala ih grupa navijača

Trojica ''Delija'' pretučena na željezničkoj stanici u Podgorici

Trojica ''Delija'' navijača beogradske Crvene zvezde brutalno su prebijeni sinoć na željezničkoj stanici u Podgorici, piše Dan.

Njih je kada su stigli iz Bara na podgoričku željezničku stanicu napala grupa navijača iz Podgorice. Navijači su planirali da iz Podgorice sa većom grupom „Delija” sinoć krenu za Beograd kako bi prisustvovali večerašnjem meču lige Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju na sumnju da je navijačka grupa iz Podgorice imala dojavu da će navijači iz Bara, oko 19 sati, doći na stanicu u Podgorici.

Čim su izašli iz voza nastala je opšta tuča i metež pred više očevidaca koji su čekali da se ukrcaju na voz Podgorica-Beograd.

Putnici tvrde da su u jednom momentu na komandu maskiranog navijača svi krenuli prema „Delijama” i izvadili letve i bejzbol palice.

Navijači Zvezde su uspjeli da odbiju napad i grupišu se.

Međutim, kako piše Dan, huligani su uspjeli da priđu trojici mladića i brutalno ih pretuku bejzbol palicama.

Policija spriječila veći incident

Još teži incident su spriječili pripadnici policije koji su brzo reagovali i prvo razdvojili navijače, a potom i priveli više osoba. Povrijeđenim navijačima je ukazana pomoć u Službi hitne pomoći i Urgentnom centru.

Kod jednog mladića su konstatovane teže, a kod dvojice lakše tjelesne povrede.

Policija sinoć nije saopštila njihova imena jer nijesu uspjeli da daju izjave pošto im je ukazivana pomoć.

Iz policije je “Danu” saopšteno da će o događaju biti obaviješten osnovni državni tužilac koji će donijeti odluku o daljem postupku. Uviđaj na licu mjesta su obavili pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica.

Dio navijača je nastavio put za Beograd, a većina navijača iz Podgorice koji su napravili zasjedu „Delijama” su se razbježali nakon intervencije policije.

Inspektori odjeljenja za krvene delikte rade na ovom slučaju i prikupljaju operativne informacije u cilju identifikovanja svih aktera incidenta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.