Danas se završavaju radovi na ušću rijeke Bojane
Ada Bojana

Na redu sistematsko rješenje

Danas se završavaju radovi na ušću rijeke Bojane

Ekipe ulcinjskog Komunalnog preduzeća i timovi koje je angažovalo Morsko dobro završiće danas interventne radove na ušću rijeke Bojane, poštoje obezbijeđen dobar protok vode.

Direktor Uprave za vode Damir Gutić kazao je juče Pobjedi da je sve urađeno po planu i da je na ovaj način problem riješen najdalje do godine, a možda i koji mjesec duže.

“Prohodnost rijeke i njena protočnost je već sada dobra. Na ovaj način problem će biti riješen od pola godine, do godinu i po dana, ali to zavisi od hidrološke situacije i padavina”,  naveo je Gutić.

Kako je kazao, sada se mora ozbiljnije pristupiti rješavanju situacije.

“Pristup mora biti u skladu sa projektom koji postoji, ali i sa mjerenjima koja će se sprovesti da bi se djelovalo efikasno”,  naglasio je Gutić.

Prošle sedmice, ekipa ulcinjskog komunalnog preduzeća kojoj su se pridružili i timovi koje je angažovalo Morsko dobro počeli su da raščišćavaju ušće Bojane, kako bi napravili otvor u dužini od 50 metara, dubini od dva metra i širini koliki je zahvat plaže.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić kazao je Pobjedi tada da je problem nastao u račvi i reflektovao se na ušću Bojane.

“Zbog nanosa pijeska sa rijeka tu se gomilalo stotine tona materijala i to je u račvi umirilo Bojanu. Ona tako gubi prirodni intenzitet i dolazi do toga da ne može da otiče”,  objasnio je Jelušić. On je rekao da se ovo pitanje sistemski može riješiti održavanjem i uklanjanjem nanosa na račvi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.