Arapin želi da gradi luksuzne hotele u CG, Marković preporučuje sjever
Foto:gov.me

Husain Sajvani i posjeti našoj zemlji

Arapin želi da gradi luksuzne hotele u CG, Marković preporučuje sjever

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas predsjednika kompanije DAMAC, Husaina Sajvanija, koji je iskazao interes za gradnju hotelskih kompleksa najviše kategorije u Crnoj Gori.

Kako je saopštila Vladina Služba za odnose sa javnoću, Marković je, upoznajući gosta sa ekonomskim i političkim prilikama u našoj zemlji, iznio niz činjenica u vezi sa konkuretnišću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je naša zemlja članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu. 

"Gospodin Sajvani je upoznao predsjednika Vlade sa poslovanjem kompanije DAMAC i DAMAC Grupe koja još od 2002. godine drži poziciju vodećeg graditelja u sektoru luksuznih nekretnina na tržištima Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanu i Omanu. Predsjednik DAMAC-a je iskazao zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori i sastankom sa predsjednikom Vlade rekavši da je ozbiljno zainteresovan da u našoj zemlji gradi luksuzne hotelske komplekse sa pet i više zvjezdica", navodi se u saopštenju.

20170823SastanakPVDuskaMarkovicasapredstavnicimakompanijeDamac002
Sa sastanka,foto:gov.me

Marković je ocijenio da zainteresovanost ovako ozbiljnih investitora poput DAMAC-a predstavlja veliko priznanje za Crnu Goru jer pokazuje povjerenje u naše reforme pri čemu je posebno naglasio povoljne mogućnosti investiranja u Sjeverni region. 

Husain Sajvani je četvrti najbogatiji Arapin prema Forbsovoj listi. Njegovo bogatstvo iznosi 4,3 milijarde dolara, a sa kompanijom Damak propertiz razvio je dio Dubaija koji do tada nije bio u fokusu investitora, pa je luksuzne nekretnine uglavnom prodavao strancima. U urbanu legendu je ušao kad je uspio da sve prostore u zgradi od 38 spratova proda za manje od pola godine i to prije nego je uopšte krenuo sa izgradnjom, prenosi mediji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.