Uhapšen Vujović za kojim se tragalo od preksinoć
Foto: Anadolija

Uhapšen Vujović za kojim se tragalo od preksinoć

Podgorička policija je nakon intenzivne potrage, uhapsila Đura Vujovića (34) iz Podgorice, koji se potraživao zbog sumnje da je preksinoć zajedno sa Marinkom Banovićem (41) iz Podgorice počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vujović je uspio da pobjegne prilikom zaustavljanja vozila „Land Rover“, 21.avgusta u večernjim časovima, u naselju Zagorič. Vozilom je upravljao Banović koji je tom prilikom uhapšen.

Policijski službenici su, podsjećamo, prilikom pregleda Banovića i vozila pronašli snajpersku pušku „Heckler & Koh“ G3 sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajpersku pušku nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veću količinu municije koja odgovara ovim puškama, izvjestan broj čaura od ovog oružja, kao i druge predmete.

"Policijski službenici su oduzeli predmetno vozilo, koje će, kao i pronađeno oružje, municija, i ostali predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namjenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela", kazali su iz Uprave policije.

Vujović će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. 

Banović je, podsjećamo, uz krivičnu prijavu za ovo krivično djelo, priveden nadležnom tužiocu koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu. 

Policija je juče prilikom pretresa kuće Vujovića pronašli i oduzeli tri pištolja, dijelove oružja i municiju, a  tom prilikom je uhapšen i njegov otac Dragan Vujović, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.