Dječak uhapšen jer je plesao makarenu? (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Saudijska Arabija

Dječak uhapšen jer je plesao makarenu? (VIDEO)

Jedan 14-godišnji dječak iz Saudijske Arabije navodno je uhapšen nakon što se na Tviteru pojavio video u kome igra makarenu nasred raskrsnice u Džedi.

Na videu se može vidjeti kako dječak nasred ulice Princa Mohameda bin Abdula Aziza izvodi pokrete iz čuvenog hita 90-ih dok automobili čekaju da se upali zeleno svjetlo. 

Reakcije na društvenim mrežama su bile pomiješane: pojedini korisnici osudili su ponašanje tinejdžera uz komentar da je pokazao nepoštovanje, dok su ga drugi zbog smjelosti i dobrog humora proglasili herojem. 

Iako je video u posljednjih nekoliko dana odstao viralan, još se ne zna kada je tačno nastao.

Prema pojedinim izvorima, snimljen je najvjerovatnije u julu prošle godine.  Slučaj je proslijeđen sudu, a dječak bi mogao da bude kažnjen za ometanje saobraćaja i narušavanje javnog reda i mira, prenosi "rt.com".

 

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.