Liberali traže vanredne lokalne izbore u Kotoru

Vlast nema legitimitet, blokiran razvoj Opštine

Liberali traže vanredne lokalne izbore u Kotoru

Liberalna partija zahtijeva hitno skraćenje mandata odbornicima Skupštine Opštine Kotor i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, zbog nelegitimnog i nelegalnog izbora Vladimira Jokića za predsjednika Opštine.

"Samim tim, nelegalna je i nelegitimna i manjinska parlamentarna vlast u Kotoru (Demokrate,DF,SDP,SNP,URA). Iako je tužilaštvo pokrenulo proceduru u slučaju aktuelnog predsjednika Opštine, nema sumnje da je Vladimir Jokić prekršio zakon ali i Statut Opstine Kotor u vrijeme kada je kao odbornik Demokrata izabran na ovu funkciju a nije mogao biti kandidovan ni biran na odbornicku funkciju, kao tadašnji strani državljanin. Takodje,LP osim ostavke Jokića, kao moralnog čina zbog svjesne obmane kotorskih birača, traži pokretanje odgovornosti Opstinske i Državne izborne komisije,ali i MUP-a,jer su svi dali doprinos političkom skandalu u izbornom kotorskom procesu 2016.g", kazao je predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor, Vido Drašković.

Kako kaže, Kotor se sada nalazi u političkoj nestabilnosti i pravom ćorsokaku, zbog ovakvih okolnosti teško je očekivati održavanje sjednice Skupštine Opštine, koja je bila zakazana za jul, a nije održana.

"Svi razvojni projekti Opstine Kotor blokirani su  i zbog toga je održavanje vanrednih lokalnih izbora prioritet,u najboljem interesu građana", kaže Drašković.

Ističe da su liberali od početka upozoravali da će najveće žrtve ovih politikanskih,manipulantskih i kalkulantskih igara koje Kotor vode u nestabilnost i neizvjesnost, biti samo građani.

"Kako i ne bi kad je konstituisanje Skupštine Opštine, ovog Saziva, počelo kršenjem zakona,koje se ogleda u verifikacijimandata pojedinim odbornicima, stranim državljanima a samim tim nastavljeno nezakonitim izborom kako predsjednice Skupštine tako i izborom predsjednika Opštine, koji su izabrani glasovima odbornika čiji su mandati verifikovani suprotno odredbama zakona.

Zbog navedenog, Liberalna partija će u SO Kotor pokrenuti proceduru skraćenja mandata odbornicima, a osim od aktuelne opozicije, očekujemo i od pojedinih konstituenata vlasti, posebno  onih koji sebe nazivaju procrnogorskim i proevropskim i koji se navodno zalažu za vladavinu prava,da ovakvu inicijativu podrže i na taj način deblokiraju razvoj Kotora, bisera Mediterana i olakšaju život građanima", zaključio je Drašković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.