Bošnjak: Nije obrazovanje Mallboro pa da se švercuje
Branka Bošnjak

"Šehović da podnese ostavku"

Bošnjak: Nije obrazovanje Mallboro pa da se švercuje

Da li će i ovaj skandal i blamaža koju su našoj državi priredili partijski apartačići, neznalice i plagijatori iz Vlade ostati nekažnjena, vidjećemo. No imajući u vidu dosadašnje iskustvo, očekujem da budu nagrađeni i poslati na „izdržavanje kazne“ u neku od naših ambasada u evropskim metropolama, uostalom kao čuvena ministarka nauke Sanja Vlahović koja se sada „pati“ u Rimu, navodi se u saopštenju poslanice DF-a Branke Bošnjak.

Kako kaže, da nije tragično, bilo bi komično.

"Ali to je prava slika Crne nam Gore i ovih umišljenih neznalica kojima je najveći domet „copy-paste“ umijeće koje papreno naplate iz naših džepova kao navodno njihovo autorsko djelo. I takvi nam nažalost kreiraju i vode obrazovne reforme i vaspitavaju djecu. I imaju dovoljno drskosti, što je takođe jedna od osobina koja krasi neznalice, da se oglase i da nemušto na jedan udvornički način hvaleći one od kojih su prepisali, brane neodbranjivo, a duboko svjesni da ni malom djetetu ne mogu „prodati“ priču o navodnoj tehničkoj grešci prilikom objavljivanja na sajt reformisanih kurikuluma. Neznalice naravno nijesu očekivale da će to neko da čita, a posebno ne neka učiteljica iz Zagreba, članica tima za reformu kurikuluma za osnovno obrazovanje i mislili su da će to glatko proći. Ali „u laži su kratke noge“, pa evo vrlo brzo izađe na vidjelo kakav su to „trud“ uložili ti naši „stručnjaci“ da osmisle najznačajniji poduhvat ove Vlade, kako se ministar Šehović, hvalio govoreći o reformi obrazovnog sistema", navodi Bošnjak.

Ona je ocijenila da bi ministar Šehović, "za ovaj nacionalni blam koji je kako kaže priredio i njegovi politički podobni „copy-paste“ stručnjaci trebali isti čas da podnesete ostavku".

"Ovo je ta vaša ljubav prema Crnoj Gori, samo šverc i lopovluk i ništa dalje od toga. Svaki pravi patriota se stidi ove bruke. Nije obrazovanje Mallboro pa da se švercuje kako ste navikli gospodo na vlasti... Da ima pravne države, državno tužilaštvo bi trebalo odmah da odreaguje jer plagijatorstvo prestavlja krivično djelo", kazala je Bošnjak.

Ističe da je to krađa nečijeg djela, nečijeg truda i rada.

"Ovaj režim u kontinuitetu, nemilosrdno upropaštava obrazovani sistem iako su svjesni da je znanje najznačajniji resurs, jedini koji nas može izvući iz ovog brloga u koji su nas partijski podobne neznalice bacile. Ali očigledno da njima taj brlog odgovara i da u njemu najbolje plivaju.  Koliko cijene taj resurs vidi se po odabiru ministara od elekventnog i pismenog Miga, preko „bijelog orla“ do „copy-paste“ Šehovića", zaključuje Bošnjak.

Podsjećamo, planovi i programi iz pojedinih predmeta u reformisanom programu obrazovanja Crne Gore identični su onim koje je Ekspertska radna grupa za reformu obrazovnog sistema Hrvatske objavila u januaru, objavio je juče hrvatski "Jutarnji list".

Autentičnost napora u obrazovanju ne isključuje opserviranje najkvalitetnijih iskustava drugih u cilju realizacije punih potencijala sve djece, kazali su iz Zavoda za školstvo Crne Gore, reagujući na navode da je Zavod kopirao planove i programe iz pojedinih predmeta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.