Pronađeno oružje i municija prilikom pretresa kuće Vujovića, uhapšen njegov otac
Zaplijenjeno oružje, foto: Uprava policije

Podgorica

Pronađeno oružje i municija prilikom pretresa kuće Vujovića, uhapšen njegov otac

Podgorička policija je juče u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretres prostrorija koje koriste Marinko Banović (41) iz Podgorice i Đuro Vujović (34) iz Podgorice.

"Prilikom pretresa kuće, koju koristi Đ.V. policijski službenici su zatekli njegovog oca D.V. (54) iz Podgorice. Oni su tom prilikom pronašli i oduzeli tri pištolja: jedan  marke Mauzer M90 cal. 9mm, jedan marke Smith & Wesson cal. 357 mm i jedan pištolj nepoznate marke cal. 9mm. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i djelove od pojedinog oružja kao i 484 komada municije različitog kalibra. D.V. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom prostorija koje koristi Marinko Banović policijski službenici nisu pronašli ništa što bi bilo interesantno za službu.

Pronađeno oružje biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se D.V. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

Policijski službenici intenzivno tragaju za Đurom Vujovićem.

Podsjećamo, policija je 21. avgusta u naselju Zagorič, zaustavila putničko motorno vozilo marke “Land Rover” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao Marinko Banović(41) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazio Đuro Vujović (34) iz Podgorice.

"Prilikom zaustavljanja iz vozila je iskočio Đ.V. i dao se u bjekstvo. Policijski službenici su uspjeli da zaustave vozilo. Policijski službenici su izvršili pregled lica i vozila i tom prilikom su pronađene: snajperska puška hekler – koh G3 sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajperska puška nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama, izvjestan broj čaura od ovog oružja, kao i drugi predmeti", kazali su iz polcije juče,

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.