Požari i dalje zadaju brige Crnoj Gori i Hrvatskoj
Ilustracija

Juče zajedno gašen dio oko Debelog brijega

Požari i dalje zadaju brige Crnoj Gori i Hrvatskoj

U Crnoj Gori i Hrvatskoj i dalje bukte požari. Vatra u Podgorici, Danilovgradu i Kotoru pod kontrolom. Kritično na Mljetu.

U okolini Podgorice vatrogasci gase u nekoliko sela, dok u Danilovgradu i dalje gori u zaleđu tog grada, u planinskom dijelu u naselju sa 40 vikendica, navode u službama zaštite. Aktivan je i požar na Vrmcu kod Kotora, ali nema opasnosti po kuće, prenosi Beta.

Vatrogasci su danonoćno na terenu. 

Tokom jučerjašnjeg dana gorjelo je i na poluostrvu Luštica, na kome je velika šteta od požara koji su u tom turistički atraktivnom i posjećenom mjestu u Bokokotorskom zalivu tokom poslednjih mesec dana napravili veliku štetu. 

U graničnom pojasu s Hrvatskom, prema prelazu Debeli brijeg, tokom jučerašnjog dana požare su zajedno gasili dva hrvatska i jedan crnogorski protivpožarni avion. 

Požar se bio približio iznad graničnog prelaza kojim svakodnevno pređe i do 30.000 vozila, ali po navodima lokalne službe zaštite, objekti nisu ugroženi. 

Požar koji je buknuo na hrvatskom Mljetu nije pod kontrolom, saopštio je vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović i dodao da se u srijedu ujutru očekuje pomoć vatrogasaca sa kopna, kao i da je zatražena pomoć četiri kanadera. 

"Požar je aktivan. Vatrogasci se bore, probijaju, izrazito je grub teren. Gašenje otežava i vjetar. Ujutro prvim trajektom vatrogasci s kopna dolaze u pomoć iz Konavala, Dubrovnika, Župe, Stona, Primorja. Podneio sam zahtejv za četiri kanadera i preduzimamo sve mjere kako bismo to ujutru riješili", rekao je Simović, prenosi Hina. 

On je dodao kako trenutno nijedno mjesto nije ugroženo, iako ne isključuje mogućnost da vatra zapreti kućama tokom noći.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.