Crnogorska vlast da ne glasa za prijem lažne države Kosovo u UNESCO
Budimir Aleksić

DF poziva

Crnogorska vlast da ne glasa za prijem lažne države Kosovo u UNESCO

Demokratski front pozvao je crnogorsku vlast da ne glasa za prijem, kako su naveli, lažne države Kosovo u UNESCO

Kako je ocijenio Budimir Aleksić, predsjednik Političkog savjeta NSD i poslanik DFa, takav potez osim što bi obrukao i ponizio Crnu Goru i njenu tradiciju, produbio bi krizu ne samo u Crnoj Gori nego i u čitavom regionu.

"Nama je jasno da će marionetski režim učiniti sve da zada što jači i podmukliji udarac Srbiji i tradicionalnoj Crnoj Gori, ali smo dužni da ih još jednom upozorimo da ne idu protiv većinske volje građana, i da ne srljaju u novu izdaju.Eventualna podrška prijemu samoproglašene države Kosovo u UNESCO bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji,ali pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju predstavljamo mi, a koja je u i vrijeme dinastije Petrović stvarana dominantno na kosovskoj epopeji", saopštio je Aleksić.

DF očekuje od Vlade Srbije da u ovom slučaju postupi isto kao i u Makedoniji, i povuče svoje diplomatsko osoblje iz Crne Gore.

Aleksić navodi da su još od vremena podmetanja DF-u afere ,,lažni državni udar'' registrovali  čudno ponašanje zaposlenih u ambasadi Srbije. Kako su informisani od strane državljana Srbije koji su bili zatvoreni u Spužu, pojedini iz ambasade, zajedno sa pripadnicima crnogorske tajne policije, ubjeđivali su , tvrdi Aleksić, ova lica da priznaju učešće u lažnom državnom udaru, iako nisu  učestvovali u bilo kakvoj krivičnoj radnji u Crnoj Gori, kako bi opravdali "monstruozne optužbe Đukanovićevog antisrpskog režima i nanijeli političku štetu DF".

"To nas je teško pogodilo, jer se upravo zbog takvih korumpiranih i izdaji sklonih ,,državnih činovnika i djelova službe bezbjednosti'' mjesecima u zatvoru, pored državljana Srbije, nalaze i politički zatvorenici -Mihailo Čađenović, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Momir Nikolić, i vodi sudski proces protiv lidera DF-a. Dakle, da zaključimo, ništa manje nije ugrožena ambasada Srbije u Skoplju nego ova u Podgorici. I u jednoj i u drugoj, srpski neprijatelji vrbuju i traže one koji će raditi za njihove ciljeve, a protiv interesa srpskog naroda", zaključio je Aleksić.

 

DF obavještava domaću i stranu javnost da zapadni međunarodni faktor ovih dana vrši snažan pritisak na takozvanu građansku opoziciju u CG da podrži učlanjenje lažne države Kosovo u UNESCO. U saznanju smo da su oniprihvatili da izađu u susret takvim zahtjevima i da neće praviti nikakav problem Vladi CG po ovom pitanju. Ako ova naša saznanja nijesu tačna,i ako neko od njih misli slično DF-u pozivamo ga da se oglasi u odnosu na ovo važno pitanje.

Kada svemu ovome dodamo činjenicu da je izdaja nacionalnih interesa u CG u usijanju, i da su mediji, čak i oni koji su nekada važili za opozicione, upozoreni od strane američke ambasade i Soroševih filijala da ne postavljaju bilo kakvo pitanje parlamentarnim strankama na ovu temu, i sve tretiraju kao nižerazredni događaj, onda dobijamo jasnu sliku o tome da se CG više ne pita ni o unutrašnjoj ni o spoljašnjoj politici, niti vodi brigu o vlastitim interesima. Naravno da ovakav loši ambijent ne bi mogao da se kreira da oni u svim medijima nemaju ,,svoje ljude'', koje su već kao stranu agenturu prepoznali njihovi čitaoci.

DF je jasan i otvoren-  lažna država Kosovo ne treba da bude član UNESCO, a kada se steknu uslovi,naša vlada će poništiti priznanje lažne države Kosovo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.