Kod Novljanina pronađen heroin, kokain, oružje...
Ilustracija

Uhapšen danas

Kod Novljanina pronađen heroin, kokain, oružje...

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi uhapsili jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavbljenje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

U koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom,policajcii su izvršili pretres kuće koju koristi M.M. (50) iz Herceg Novog.

"Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli jedno pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlo braon boje, za koju se sumnja da je opojna droga heroin, jedan papirni zamotuljak sa istim sadržajem, pvc pakovanje sa sadržajem čvrste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, manju količinu praškaste materije bijele boje koja je bila rasuta, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna. Daljim pretresom, policijski službenici su pronašli i oduzeli tri tablete plave boje, za koje se sumnja da su sintetička droga metamfetamin, tri staklene bočice u kojima su se nalaze sjemenke, za koje se sumnja da su sjemenke kanabisa, sedam tableta u fabričkom pakovanju „Formidal“ i tri tablete u pakovanju „Buprenorfin“ kao i digitalnu vagu. Daljim pretresom su pronađene i oduzete: puška marke M48A cal. 7,9 mm, puška nepoznate marke i nepoznatog kalibra kao i jedna eksplozivna naprava ručne izrade tzv. topovski udar", piše u saopštenju policije.

Ukupna količina pronađene i oduzete opojne droge je: 13,5 grama heroina, 3,5 grama kokaina, 39,8 grama marihuane, 3 tablete ekstazija, 7 tableta Formidala i 3 tablete Buprenorfina.

Pronađena droga, oružje i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, istakli su iz Uprave policije

Kako dalje navode, o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavbljenje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.