Baković: Državni organi da se angažuju zbog nasilničkog ponašanja prema Libijcima
Šućko Baković

Osudio napad na studente

Baković: Državni organi da se angažuju zbog nasilničkog ponašanja prema Libijcima

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, najoštrije je osudio i izrazio duboku zabrinutost zbog nasilničkog ponašanja počinjenog na štetu stipendista libijske Vlade, koji se u Crnoj Gori školuju za pilote u ogranku Airways Aviation Academy.

"Sami čin nasilja i izražena brutalnost izazivaju posebnu zabrinutost, kako po svom intenzitetu, tako i po motivu, ukoliko se ozbiljne optužbe izrečene na račun izgrednika pokažu tačnim.

Osim toga, Institucija izražava posebnu bojazan zasnovanu na rasnom motivu i težini posljedice delikta, naročito ako se imaju u vidu navodi medija da je žrtva nasilja pretrpjela ozbiljne povrede, što upućuje na teži oblik prestupa kvalifikovanog od strane nadležnih organa gonjenja i to ne samo kao otežavajuća okolnost koja je pratila delikt", navodi se u saopštenju Bakovića.

Zaštitnik takođe podsjeća da bi svako ignorisanje djela i njegove težine moglo ozbiljno uticati na shvatanje njegovog značaja i posljedica i poslati pogrešnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Zbog toga se očekuje energična i odgvarajuća aktivnost državnih organa", zaključeno je u saopštenju.

Podsjećamo, protiv četiri lica iz Nikšića podnijeta je prekršajna prijava zbog sumnje da su napali tri libijska državljanina ispred kluba "Dajmond" u Nikšiću.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.