Savković: Tražimo naše doživotno stečeno pravo i ostavke!
Željka Savković

Zahtijevaju da se ispravi neoprostiva greška

Savković: Tražimo naše doživotno stečeno pravo i ostavke!

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece najavile su novi protest za četvrtak, 24.avgusta ispred Skupštine Crne Gore. Predstavnica majki, Željka Savković, pozvala je sve korisnice naknada da sa svojim porodicama dođu na protest kako bi odbranili njihovo doživotno stečeno pravo i zatražili ostavku onih zbog kojih su tu.

Savković za portal Kodex kaže da majke neće odustati od onoga što im po Ustavu pripada.

 "Gospoda koja je izglasala Zakon o izvršenju odluke Ustavnog suda da ponovo sjedne po predlogu Vlade, u istim onim klupama u kojima su se našli i glasovima oštećenih majki. Da priznaju da je učinjena neoprostiva greška majkama Crne Gore korisnicama naknada sa troje i više djece i da se ponovo izjasne po tom pitanju. Ovaj put onako kako je pravo, ni po babu,  ni po stričevima, već po Ustavu Crne Gore. Jednom stečeno pravo ne može ponovo biti stavljeno na glasanje. Da vrate majkama njihovih  70% i  40% prosječne zarade koja je prethodila godini ostvarenja tog prava. Isto kao što su sačuvali penzije poslanicima i stečeno pravo na kockarske aparate. Pa onda, ako će in biti za nauk, da sjednu dobre dvije godine i da dobro izanaliziraju zakon o majkama pa da sve majke uzmu u obzir bez obzira na broj djece. I tada mogu da se povuku u penziju moleći se da im se sve ono sto su im poželjele prevarene majke nikada ne desi", zaključila je Savković.  
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.