Ovaj trenutak označava kraj svake veze
Ilustracija

Ne odustajte lako od partnera

Ovaj trenutak označava kraj svake veze

Veza je okončana onog trenutka kada partneri izgube volju da saznaju nove stvari jedno o drugom.

Novinarka ''New York Timesa'' Keri Egan navodi da to najbolje ilustruje primjer iz njenog života, kada je na medenom mjesecu otkrila da se njen suprug napio sa prijateljima na momačkoj večeri, potukao sa drugom grupom muškaraca i svi završili u policiji.

"Moj brak je bio zasnovan na laži!", pomislila je.

Ipak, Egan je ubrzo shvatila da niko od nas ne zna sve o svom partneru kada stupa u brak, a tada se nametnuo jedan sasvim logičan zaključak.

"Brak traje dok god osoba kojoj ste se zavjetovali na vjernost za vas ostaje misterija. Uvijek će biti stvari koje ne znate jedno o drugom", piše novinarka.

"Ukoliko jednog dana shvatite da više niste znatiželjni, a problemi u vezi postaju sve veći, u tom trenutku najvjerovatnije ćete odlučiti da okončate vezu. Jer, upravo na tome se zasniva zaljubljenost. Svaki novi sloj voljene osobe do kojeg dopirete vas sve više oduševljava, i uvijek tražite još. Ljubav ne ubijaju ni bijes, ni smanjen intenzitet emocija, već odsustvo želje za saznanjem novih stvari o partneru", dodaje Egan.

Novinarka kaže da svog muža ne razumije ni danas, prenosi Radiosarajevo.ba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.