Pronađena dva snajpera u autu, uhapšen Banović za Vujovićem se traga
Ilustracija

Podgorica

Pronađena dva snajpera u autu, uhapšen Banović za Vujovićem se traga

Podgorička policija je sinoć postupajući na osnovu operativnih saznanja, lišila slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za jednim licem se intenzivno traga, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici CB Podgorica su, 21.avgusta postupajući na osnovu operativnih saznanja u ulici II crnogorskog bataljona, u naselju Zagorič, zaustavili putničko motorno vozilo marke “Land Rover” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao Marinko Banović(41) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazio Đuro Vujović (34) iz Podgorice.

"Prilikom zaustavljanja iz vozila je iskočio Đ.V. i dao se u bjekstvo. Policijski službenici su uspjeli da zaustave vozilo. Policijski službenici su izvršili pregled lica i vozila i tom prilikom su pronađene: snajperska puška hekler – koh G3 sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajperska puška nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama, izvjestan broj čaura od ovog oružja, kao i drugi predmeti", saopšteno je iz UP.

Policijski službenici su oduzeli predmetno vozilo, koje će, kao i pronađeno oružje, municija, i ostali predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namjenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se Banović liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Banovću je nakon saslušanja određen  pritvor do 72 sata, prenio je Cdm.

Policijski službenici intenzivno tragaju za Vujovićem.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.