Gorivo u CG je propisanog kvaliteta
Ilustracija

Nema slučajeva prodaje nekvalitetnog goriva

Gorivo u CG je propisanog kvaliteta

Na crnogorskim benzinskim stanicama se isporučuje tečno gorivo naftnog porijekla propisanog kvaliteta, pokazuju podaci Uprave za inspekcijske poslove.

Pobjeda piše da u ovoj godini nijesu zabilježeni slučajevi prodaje nekvalitetnog goriva, dok je u prošloj godini u pet slučajeva utvrđeno ukupno šest nepravilnosti na benzinskim stanicama.

Većina vozača, iz Pobjedine ankete, nije saglasna sa tim podacima i smatra da kvalitet goriva nije na zadovoljavajućem nivou. Komšije iz susjednih zemalja kažu da im je sugerisano da ne trguju gorivo kod nas.

Predstavnici Tržišne inspekcije kazali su Pobjedi da prema ovogodišnjim ispitivanjima nijesu utvrđene neusaglašenosti u pogledu kvaliteta tečnog goriva, što ukazuje da se na benzinskim stanicama na tržištu Crne Gore isporučuje gorivo propisanog kvaliteta.

"U prvih sedam mjeseci su za svih 205 uzetih uzoraka tečnog goriva naftnog porijekla izdati sertifikati o usaglašenosti kvaliteta sa propisanim zahtjevima. U tom period realizovan je 71 inspekcijski pregled, kojim je obuhvaćeno 205 točnih aparata", naveli sui z Tržišne inspekcije.

Kontrola se obavlja u saradnji sa podgoričkim preduzecem Institut za transport Intra, kao ovlašcenim – kontrolnim tijelom, koje ocjenjuje usaglašenosti kvaliteta u skladu sa propisanim zahtjevima iz standarda i Pravilnikom o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla. Rad Instituta se finansira iz budžeta Ministarstva ekonomije.

Predstavnici Tržišne inspekcije su naveli da se nadzor u toj oblasti sprovodi u planiranom i reaktivnom nadzoru.

"Planirani nadzor sprovodi se u skladu sa dinamičkim planom rada Tržišne inspekcije za ovu godinu i procjenom rizika u vezi sa prometom ove vrste goriva. Donosi se mjesečni plan realizacije po tačno naznačenim benzinskim stanicama na teritoriji Crne Gore kojim je obuhvaćen planirani nadzor, datum kada će biti obavljen nadzor i imena inspektora koji su određeni za sprovođenje nadzora", rekli su iz Tržišne inspekcije.

Nadzorom su obuhvaćeni svi privredni subjekti koji se bave prometom naftnih derivata, a kontrolom su obuhvaćene benzinske stanice. Osim planiranog nadzora, sprovodi se i reaktivni nadzor po dostavljenim inicijativama.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.